hilton spolka to tez dzialalnosc gospodarcza tyle ze prowadzona na nieco innych zasadach i przewaznie przez kilku wspolwlascicieli ale niekoniecznie,ale koszty rozlicza sie taksamo jak przy dzialalnosci jednoosobowej.
masz racje ze pewne prywatne wydatki da sie wrzucic w koszty firmy ale nie wszystko,a przy okazji jakiejkolwiek kontroli trzeba kazdy zakup uzasadnic ,a urzednik w razie watpliwosci moze je zakwestionowac i dowalic ci tak ze odechce ci sie zakupow na dlugo,trzeba byc kutym na 4 lapy zeby tak robic,np kupisz laptopa-pokaz do czego go uzywasz .....a tam pasjans i sims.....,kupisz telefon a tam nocne pogawetki z kolezanka w bilingu,albo niedzielne rozmowy z mama......,
przerobilem takie kontrole w pl i wiem jak to wszystko wyglada od srodka,spocilem sie niezle ale na niczym mnie nie zlapali.
niewiem do konca jak to tu wyglada,ale z tego co znajomi tu prowadza to podobnie.
masz racje ze nieco sie da ugryzc,ale bez przesady,torebki i perfum tak nie kupisz.
a opcja druga dez daje pewne profity i co dla mnie najwazniesze swiety spokoj i przespane noce,ale zycze powodzenia.
ps.nieruchomosci zawsze byly pewna i dobra inwestycja,a w tym kraju 10%wzrostu cen rocznie,plus ewentualnie podniesienie standardu,przez kilka lat mozna niezle na tym wyjsc,przy okazji oszczedzic na podatu. ale to juz jak kto woli.